10 Haziran 2022 Cuma

5. Sınıf Öğrencilerimiz Karikatürist Hicabi Demirci İle Görsel Okuma Atölye Çalışması Yaptı

9 Haziran Perşembe günü görsel okuma ve medya okuryazarlığını içeren atölye çalışmamızda ulusal ve uluslararası karikatür yarışmalarında birçok ödül alan, ayrıca derslerde öğrencilerle birlikte yorumladığımız, birçok önemli değerin altını çizen karikatürlerden oluşan ”Çizgili Dünya” kitabının çizeri Hicabi DEMİRCİ 5. sınıflarımızlaydı.

Eleştirel ve yaratıcı düşünme, kavramsallaştırma, ilişkilendirme gibi üst bilişsel becerilerin gelişimine katkı sağlayan görsel okuma atölyesinde; çocuklarımız farklı karikatürleri çizerimizle birlikte yorumladılar; karikatür sanatını hakkında çok değerli bilgiler edindiler. Keyifli anların yaşandığı bu etkinliğimizde çocuklarımızın yaratıcı yorumları bizleri gururlandırdı.

Bu değerli çalışma için Sayın Hicabi DEMİRCİ’ye teşekkür ediyoruz.