CILS

Siena Yabancılar Üniversitesi CILS Merkezi tarafından geliştirilen ve üretilen CILS (İtalyanca’nın Yabancı Dil Olarak Sertifikasyonu), İtalyanca’da L2 veya LS olarak dilsel-iletişimsel yeterlilik derecesini kanıtlayan İtalyan Hükümeti tarafından resmi olarak tanınan bir yeterliliktir.

CILS Sertifikasyonu, Avrupa Konseyi Ortak Avrupa Referans Çerçevesi (CEFR) tarafından önerilen altı dilsel-iletişimsel yeterlilik düzeyini kullanarak bu yeterliliği değerlendirir. CILS Merkezi, EALTA’nın (Avrupa Dil Testleri Birliği) kurumsal bir üyesidir ve ALTE’nin (Avrupa’daki Dil Testçileri Derneği) bağlı bir üyesidir. Avrupa’da dil testi ve değerlendirme uygulamaları bilgisini teşvik etmeyi amaçlayan iki dernektir.

2009 yılında okulumuz YÖK’ten CILS unvanının resmi olarak tanınmasını sağladıktan sonra o unvanın idaresi için Türkiye’de resmi temsilci oldu.