27 Mart 2017 Pazartesi

Bilim Şenliği 2017

Okulumuzda 8-14 Mart Bilim Haftası kapsamında öğrencilerimizin bilimsel düşünmelerini, yaparak yaşayarak öğrenmelerini, gözlem ve deney yeteneklerini geliştirmelerini sağlamayı amaçladığımız bir dizi bilim etkinliği düzenlenmiştir.

Bilim merkezi eğitmenleri tarafından oluşturulmuş olan Ekipnano; fen bilgisi, kimya, nanoteknoloji ve birçok alanda heyecan verici deneyler yapmıştır ve okul bahçesine planetaryum kurulmuştur.

Etkinlikler bilim merkezinin deneyimli eğitmenleri tarafından müfredata ve sınıf seviyesine uygun olarak gerçekleştirilmiştir.
Özel uzay küresi olarak hazırlanmış, taşınabilir planetaryumda uzman astronomlar tarafından stellarium gibi gökyüzü programlarını kullanılarak öğrencilerin seviyelerine göre eğitici ve eğlenceli sunumlar gerçekleştirmiştir.

Ayrıca Arduino Kulübü öğrencilerinden baazıları projeler geliştirdi. Projelerini aşağıdaki videoda tanıttılar.