İtalya Gezileri

Okulumuz 2004 yılından beri İtalyanca öğretiminde en ciddi kurumlardan biri olan Siena Üniversitesi ile iş birliğıyle İtalya’ya eğitim amaçlı geziler düzenlemektedir. Siena Üniversitesi İtalyan Devleti’nin tanıdığı ve İtalya’da üniversite ve yüksek lisans eğitimlerine devam etmek isteyen öğrencilerin yeterli başarı göstermek zorunda oldukları CILS sınavını (Yabancı Dil Olarak İtalyanca Yeterlilik Sertifikası) organize etmektedir.

Bu bir aylık seyahatlerin hedefi öğrencilerin hem kursta gördükleri derslerle dili daha iyi tanımaları hem de öğrendikleri dili günlük hayatta uygulamaya geçirerek dile olan hakimiyetlerini geliştirmelerini ve İtalyan Kültürü’nü daha iyi tanımalarını sağlamaktır.

• Siena Üniversitesi’ndeki kurslar, öğrencilerimiz için özel olarak Üniversite’nin kendinin hazırladığı 80 saatlik bir programdan oluşmaktadır. Bu nedenle öğretmenlerimiz üniversitenin akademisyenleri ile ortaklaşa çalışarak eğitim içerik ve araçlarını öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre belirlemektedir. Bu amaçla öğrencilerimiz kurslara başlamadan önce dil seviyelerinin belirleneceği bir sınava girmektedirler.
  • Bunun yanında öğrencilerimiz onlara eşlik eden öğretmenlerimizi den 20 saat des görmektedir.
  • Öğrencilerimiz, ekstra aktivitelerle dil becerilerini yaşam içindeki reel durumlarda uygulama fırsatı yakalamaktadır: genç İtalyan çocuklarla ortak çalışmalar, ünlü kişilerle röportajlar, sanat ve estetik üzerine araştırmalar, proje çalışmaları…
  • İtalya’nın en ünlü şehir ve müzelerine seyahatler düzenlenmektedir.
  • Spor aktiviteleri gerçekleştirilmektedir
  • Tüm seyahat boyunca öğrencilerimiz Siena Üniversitesi’nin kendilerine tahsis ettiği yurt odalarında öğretmenlerimiz gözetiminde kalmaktadırlar. Odalar tek ya da çift kişiliktir ve hepsinde banyo bulunmaktadır.