CILS Sertifikası’nın Özellikleri ve Amaçları

İtalyancanın Yabancı Dil Olarak Sertifikalandırılması-CILS”, İtalyan üniversite eğitimi yasası (17.02.1992 tarih ve 204 sayılı yasa) ve İtalyan üniversite sistemini düzenleyen genel kurallar çerçevesinde, İtalyan Dışişleri Bakanlığı ve Üniversite arasında imzalanan bir çerçeve antlaşmasına bağlı olarak Siena Yabancılar Üniversitesi (bir İtalyan Devlet Üniversitesi’dir) tarafından verilen resmi bir unvandır.

Siena Yabancılar Üniversitesi, İtalyan Kültür Merkezleri, Üniversite ve diğer nitelikli eğitim kurumları arasında yapılan bir dizi uygulamaya dönük antlaşma sayesinde, 1993 yılı haziran ayından itibaren başlamak üzere, CILS Sertifikasyonu snavları her yıl iki altı aylık dönem sonunda (haziran ve aralık ayları) İtalya ve dünyanın diğer ülkelerindeki 400’den fazla merkezde gerçekleştirilmektedir. Böylece on binlerce aday CILS Sertifikasını elde
etmek üzere sınavlara girme olanağı bulmaktadır.

CILS Sertifikası’nın Yararları Nelerdir?

CILS Sertifikası, İtalyan üniversitelerine kayıt olmak, iş dünyasına atılmak, İtalyan dilini öğretmek ve bizim dilimiz yani İtalyancanın belirli bir yetkinlik seviyesinde olduğunu resmen belgelendirmenin talep edildiği diğer her türlü kullanım alanında ibraz edilebilmektedir. Nitekim, Milli Eğitim Bakanlığı, Üniversiteler ve Araştırma Merkezleri CILS Sertifikası’nı Avrupa Birliği’ne dahil olmayan ülkelerden gelen öğrencilerin İtalyan üniversitelerine kabul edilmesi için gerekli bir sertifika olarak tanımaktadırlar; ayrıca üniversitelerin özerklik rejimine bağlı olarak CILS sertifikası, beher üniversiteye giriş sınavlarından kaynaklanan derecelendirme için her halükarda bir puanlama teşkil etmektedir. Devletler arası antlaşmalar çerçevesinde talep edilen seviye B2 seviyesidir.

Formunu Görüntüle