23 gennaio 2014 giovedì

Evrim Okulları Dünyada 30 Ülke 130 Kent Ve 7 Milyon İnsanın Ziyaret Ettiği “Karanlıkta Diyalog” Sergisindeydi

“Öğrenmenin tek yolu karşılaşmaktan geçer”
”GÖRMEMEK ENGEL DEĞİLDİR” projesi kapsamında 6. ve 7. Sınıftan öğrencilerimizle tamamen karanlık odalar arasında küçük gruplar halinde görme engelli rehberler tarafından yönlendirilerek görme engellilerle empati yolculuğuna katıldık.
Çığır açan, eşsiz ve daha önce hiç” görülmemiş” bir sergi olarak dünyada tanınan “Karanlıkta Diyalog” etkinliği, görme engelli dostlarımızın yol göstericiliğinde bizleri ellerimizde sadece beyaz bastonlarımızla şehre özgü sıcaklık, renk, ses ve doku olarak tasarlanmış özel mekânında kentin karanlık dünyasını görmeden algılamaya çalıştık.Asıl engelin ön yargılarımız olduğunu algılayarak yeni bir bakış açısı edinmenin huzurunu hep birlikte hissettik.

volete condividere questa pagina?